PUHALLA JUMALAN TUULI - antologia Pyhän Hengen siunauksien välittämisestä ilmestynyt elokuussa 2021 suomeksi

   HYVÄLLÄ TIELLÄ - pyhiinvaellus Ranskan ja Espanjan halki ilmestyi lokakuussa 2017 suomeksi.

   TOM TIAINEN on kirjoittanut huikean matkakuvauksen ikimuistoisesta pyhiinvaelluksestaan Ranskan ja Espanjan halki pitkin Jaakobintietä päämääränään Santiago de Compostella. Hänen vaelluksensa alkoi hänen päästyään Ranskaan Le Puystä. 


PAIMENESSA
Tuula Määttäkertoo Tuula ja Veikko Määtän elämänvaiheista. Herätysaalto ruotsinsuomalaisten parissa tempasi heidät mukaansa tehdastyöstä ja he saivat taivaallisen kutsumuksen palvella Jumalan sanan julistajina ja sielunhoitajina.

Uskoontuloa seurasi Jumalan konkreettisessa johdatuksessa suuria muutoksia heidän elämässään: kristiillisen avioliiton solmiminen ja kouluttautuminen kirkon virkaan. Tuula on palvellut mm. diakonissana ja Veikko pappina niin Ruotsissa, Suomessa kuin Virossakin. Eläkkeelle hän jäi Raahesta, jonka seurakunnan kirkkoherrana hän palveli useita vuosia.
Määtät toimivat nyt Virossa Rauhan Sanan lähetteinä.
Barents Publishers-Fin               ISBN 978-952-5179-54-5   146 sivua            pokkari   OVH 15 €


NÄKÖKULMIA lestadiolaisen kansanliikkeen vaiheisiin
Jorma Aspegrén

Tuore tarkastelukulma uskonnollisen kansanliikkeen taustoihin, syntyyn ja sisäisen kulttuurin muodostumiseen. Kirjoittaja on perehtynyt lestadiolasuuteen sen eri ilmenemismuodoissa Pohjoismaissa ja Amerikassa.
Kirjoittaja pysähtyy selvittämään liikkeen murrosvaiheiden henkistä, uskonnollista ja poliittista ympäristöä. Ympäristötekijät osoittautuvat voimakkaiksi tekijöiksi, jotka ovat muuttaneet tämän hengellisen liikkeen sisäistä ilmastoa.

Barents Publishers-Fin                  ISBN 978-952-5179-53-8         187 sivua         pokkari         OVH 18 €
 TOIVO
A TAIVAAN TÄYDELTÄ
Ron Holmgren

Pastori RON HOLMGRENin saarnoista koostetu 96-sivuinen kirja. Pehmeät kannet.
Holmgren palvele
e Hockinsonin apostolis-luterilaisen kirkon pappina USA:ssa ja vieraili kutsuttuna puhujana Suomessa sekä Ruotsissa kesällä 2012.
SAATAVILLA MYÖS VIROKSI


Barents Publishers-Fin           ISBN 978-952-5179-43-9        96 sivua        pokkari    OVH 5 €


MAIJAS HISTORIA - SEXUELLT UTNYTTJANDE AV BARN - individens och gemenskapens trauma
Red. Johanna Hurtig & Mari Leppänen

Förutom Maija medverkar experter inom olika områden med egna texter i boken. Där behandlas processer som hör till ett traumas uppkomst och tillfrisknande, koplingar mellan en religiös gemenskap och våld, förhållandet mellan tro och moral samt att tala eller tiga om sexuellt utnyttjande. Som helhet är boken ett starkt samhälleligt inlägg men också en berättelse om tro, mod och om att kunna överleva.Barents Publishers-Fin                         ISBN 978-952-5179-57-6            184 sivua       pokkari        OVH 20 €


SAMAN TAIVAAN ALLA
On
Johan Candelinin kirja Jumalan kuuntelemisesta, vainotuista kristityistä, ihmisistä, jotka ovat eläneet todeksi johdatuksen ja ymmärtäneet kristillisen uskon voiman.

Johan Candelin
syntyi Porvoossa 1946. Toimittuaan pappina Ranskassa, Ruotsissa ja Helsingissä hän palveli 1982 – 96 Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherrana. Vuosina 1986 – 90 hän oli Suomen Oas-liikkeen puheenjohtajana. Hänen kiinnostuksenkohteitaan ovat hengellinen
uudistus, ihmisoikeuskysymykset, kansainvälinen politiikka ja raviurheilu. Hän on toiminut Marttyyrikirkon Ystävät -järjestön puheenjohtajana 1982 lähtien ja vuodesta 1996 hän on työskennellyt Word Evangelical Fellowship -organisaation hyväntahdon lähettiläänä ja edustajana YK:ssa. Hän johtaa myös First Step Forum -järjestön toimintaa.

Saman taivaan alla on tyyliltään ja rakenteeltaan uusi ja erikoinen omaelämäkerrallinen portfolio. Siinä Johan Candelin keskustelee sekä Kokkolan kotinsa seinällä olevan peilinsä että sangen merkittävien, elävien peilien – paljon ja suuria asioita kokeneiden, eri-ikäisten, erirotuisten ja eri uskontojen piiristä tulevien ihmisten kanssa. ”Vaihetuspöydälle” nousevat elämää suuremmat kysymykset eri kulttuurien ryydittäminä. Yhteistä kaikille on ihmisarvon rikkumattomuuden tavoittelu yhteisen hyvän perustana.

Kirjassa keskustelukumppaneina on ihmisiä, joilla on koeteltuja ja elämää kantavia kokemuksia. Niistä monet ovat selkeitä vastauksia kysymyksiin, joita tuskin osaisimme tehdä ennen heidän tarinansa lukemista.

ISBN 978-952-5179-39-2                  165 s, sidottu                OVH 10 €


 21 KIRKKOISÄÄ - kristillisen uskon muotoutumisen historiaa


Kirja koostuu vaikuttavista henkilökuvista ja kiinnostavista kurkistuksista kristikunnan

yhtenäisyyden ajan uskonkilvoitukseen ja opin muotoutumiseen.

”Mikä oli tärkein opetus, jonka sait seurustellessasi kirkkoisien kanssa?” voi joku kysyä. Toivottavasti se, että osaan vähän paremmin erottaa absoluuttisen ja relatiivisen kristillisessä uskossa ja keskeisen ja perifeerisen kirkon elämässä. Mikään ei ole sen vaikeampaa eikä tärkeämpää. Mikä on luovuttamatonta ja mikä voidaan laittaa sivuun? Mistä on mahdollista, tai peräti välttämätöntä, luopua ja mistä ei voida käydä kauppaa mistään hinnasta? Kirkkoisien vastaus on mitä selkeimmin luettavissa heidän elämästään. Heidän uskostaan tehdään parhaiten selkoa kertomalla heidän tarinansa. Siksi kirkkohistoria on ennen kaikkea pyhien ihmisten historiaa. Kristillisyyden salaisuus piirtyy eteemme kesken katkeavissa mutta hehkuvan kuumissa, tunnetuissa ja tuntemattomissa elämänkohtaloissa.

Barents Publishers-Fin                                ISBN 952-5179-11-7                   334 s, sidottu                OVH 27,25 €


HUUTAVAN ÄÄNI
Romaani
Bengt Pohjanen

Väkevä henkilökuva Lars Levi Laestadiuksesta. Pohjasen vahvuuksiin kuuluu kyky kuvata sielun syviä tuntoja. Huutavan äänen henkilötutkielmissa lisäksi juoppolallit Raattamaan veljekset Juhani ja Pekka sekä suntio-suurkapakoitsija Jonas Grape.
Koskettavinta romaanissa on papin herääminen ja siinä tarttuneen sisäisen palon leviäminen kulkutaudin tavoin uudisraivaajien ja paimentolaislappalaisten parissa. Hämmentävän puhuttelevia kuvauksia ja tiivis tunnelma, joka tempaa lukijan ajattomuuden ja hengellisen kokemisen maailmaan.
Suom. Jorma Aspegrén
 Barents Publishers-Fin ja Perussanoma        ISBN 951-888-281-9                    332 s, sidottu        OVH 10 €


 TULKAA TEKKI FÖLHJYYN - Evankeeljumit meänkielelä

Rehevää kieltä, joka antaa tuoreita oivalluksia tuttujen tekstien äärellä. 
Suoraan kreikasta Tornionlaakson murteelle!

Kaikki Uuden testamentin neljä evankeliumia nyt yhtenä kirjana.
Meänkielentänny Bengt Pohjanen

Barents Publsihers-Fin                 ISBN 952-5179-07-9            OVH 20 €


  SUSIJÄRVEN VANHIN
Jorma Aspegrén

"Aiheen tälle dokumentaariselle tarinalle sain Minnesotan Wolf Lakesta suurelta maatilalta kesällä 1994, jota Ahon suku viljelee ja kasvattaa siellä liha- ja lypsykarjaa. 1890 paikkeilla Alahärmän Ojanperästä lähti nuori Jakob Aho ensin rakennustyöläiseksi Helsinkiin ja sielä sitten, kun venäläistämisaalto vyöryi autonomisen Suomen hallintoon, hän lähti tuhansien muiden nuorten miesten kanssa Amerikkaan. Kuvaan kirjassa Susijärven lestadiolaisseurakunnan vaiheita, uudisraivaajien arkea ja taistelua karun luonnon keskellä.
Barents Publsihers-Fin              ISBN 952-5179-00-1            330 sivua      pokkari     OVH 8 €HISTORIAA TULEVAISUUDELLE
on täydennettävä vihko, josta saat ohjatusti kätevän ja luotettavan perhehistorian neljän sukupolven ajalta vaikkapa lapsillesi tai lastenlapsille.


"Sinä olet tärkeä lenkki sukupolvien pitkässä ketjussa. Voit tehdä suuren palveluksen nuormmalle polvelle, kun täytät tämän vihkosen. Sen mukana Sinun tietosi ja kokemuksesi omista isovanhemmistasi ja vanhemmistasi jäävät heidän lastensa ja lastenlastensa saavutattaville.


Barents Publsihers-Fin                   ISBN 952-5179-12-5            24 sivua          vihko   OVH 3 €